Wysokopunktowana publikacja dr Małgorzaty Łysek-Gładysińskiej
18 października 2024 P.F.Z przyjemnością informujemy, że nasza instytutowa koleżanka dr Małgorzata Łysek-Gładysińska jest współautorką publikacji pt. ” The global patent landscape of functional food innovation”, która ukazała się w czasopiśmie Nature Biotechnology.
Maima Matin, Dalibor Hrg , Olena Litvinova , Małgorzata Łysek-Gładysinska , Agnieszka Wierzbicka, Jarosław Olav Horbańczuk, Artur Jóźwik, Atanas G Atanasov. The global patent landscape of functional food innovation. Nature Biotechnology, 2024 Oct;42(10):1493-1497.
doi: 10.1038/s41587-024-02410-0, IF=33,1 MNiSW= 200 pkt.
Publikacja przedstawia analizę dokumentów patentowych ujawniających tendencję wzrostu zainteresowania innowacjami w zakresie żywności funkcjonalnej, które mogą pomóc w podejmowaniu decyzji w przyszłości w zakresie badań, biznesu i polityki.
dr Małgorzacie Łysek-Gładysińskiej serdecznie GRATULUJEMY!!!
Publikacja do pobrania –pobierz (pdf)